Polis Özel Harekat 2018 Alım Olacak Mı ? Bakan Soylu Açıklama Yaptı

POLİS ÖZEL HAREKAT (PÖH) 2018 ALIM OLACAK MI ? Bakan Soylu Açıklama Yaptı

pöh

Yüz binlerce polis adayının heyecan ve merakla beklediği EGM nin en seçkin,özel birimlerinden birisi olan Polis Özel Harekat (PÖH) alımları halen yapılmadı. Adayların EGM'den konuyla ilgili açıklama getirmesini beklerken en çok merak ettiği bazı hususlar yer almaktır. Bu senede 10 bin gibi yüksek bir alım olacak mı ? yeni alımlarda kpss şartı olmaksızın alım olacak mı ? lise mezunları Polis Özel Harekata başvurabilecekler mi ?

İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyaçları nedeniyle en seçkin ve özel sınıflarından birisi olan Polis Özel Harekat (PÖH) branşına her yıl personel alımı yapılmaktadır ve yapılmaya devam edilecektir.

21.Dönem POMEM alımlarının yapılmasının ardından 22.Dönemin Polis Özel Harekat alımları yapılması beklenmektedir. Yani PÖH alım ve başvurularının 2018 yılının Ocak-Şubat aylarında yapılabilir. Gerekli duyurular Polis Akademisinin resmi sitesinin akademik takvimi yorumlayarak tahmin edildi.

Polis Özel Harekat alım sayısı, gereken şart ve koşullar her yıl değişiklik göstermektedir. Bunun için bu konuda bir şey söylemek yanlış olacaktır. EGM nin personel ihtiyacına göre kriterler değişiklik gösterebilmektedir. Tahminlerimize göre geçen yıl 10 bin  Özel Harekat Alımı yapılan kişilerin eğitimleri halen devam etmektedir. Bunun için bu yılda aynı sayıda alım yapılacağını pek düşünmüyoruz.


pöh


İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, polis eksiği ile ilgili, "Dünyanın birçok ülkesinde her 250 kişiye bir polis, bazı Avrupaülkelerinde de her 200 kişiye bir polis düşerken, İstanbul'da şu anda yaklaşık her 500 kişiye bir polisle hizmet veriyoruz. Türkiye genelindeki sayılar da yaklaşık olarak böyle. Az personelle hizmet vermenin çok zor olduğunun farkındayız. Ama hemen çözülemiyor. Bakanlığımız da bu konuda gerekli çalışmayı yapıyor. İstanbul'da 2 yıl içinde terörle mücadele konusunda yoğunlaştık. Bu çalışmalarımız hala devam ediyor. Bu nedenle diğer bazı güvenlik hizmetlerinde kısmi aksamalar yaşanmış olabilir. Bunların giderilmesi için de lokal tedbirler alıyoruz. Örneğin, dün İstanbul'da yaklaşık bin suç işlendi. İstanbul'da kayıtlı 600 bin Suriyeli göçmen var. Kayıtlı olmayan Suriyeliler ile diğer yabancı uyrukluları saymıyorum."  demişti.

2018 yılında Polis Özel Harekat alımlarında bazı değişiklikler yapılacak bunlardan en önemlisi artık Polis Özel Harekatta artık bayanlara da kadro ayrılacak. Bayan adaylarda aranılacak şart,koşul ve alınacak kontenjan sayısı henüz belli değil. Bakan Soylu ise yeni dönem de bayan adaylara da kadro ayrılacağını onların mağdur edilmeyeceğini söyledi.

Bakan Soylunun Polis Özel Harekat alımıyla ilgili yaptığı açıklamayı izleyelim :




Polis Özel Harekat alımlarıyla ilgili sormak istediklerinizi yorum yaparak sorabilirsiniz en kısa sürede sizlere yardımcı olacağız son dakika haberler için www.facebook.com/egitimdestek.org sayfamızı takip edebilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement