Üniversite Kayıt Dondurma İşlemi Nasıl Yapılır ?

Üniversite Kayıt Dondurma İşlemi Nasıl Yapılır ?

Üniversite Kayıt Dondurma İşlemi Nasıl Yapılır ?

Üniversite kayıt dondurma işlemi öğrencinin belli başlı sebeplerden dolayı üniversiteye gelemeyecek olan kişiler için yapılan bir işlemdir. Üniversite kaydını donduran bir öğrenci belli bir süre sonra eğitimine kaldığı yerden devam edebilmektedir. 

Üniversite kayıt dondurma işlemi yapmanın en büyük avantajı öğrencinin kaldığı yerden devam etme fırsatı yakalamasıdır. Bunun için üniversite kaydınızı sildirmek yerine dondurma işlemi yaptırmak daha mantıklı bir yaklaşım olacaktır. 

✔Üniversite kayıt dondurma işlemi öğrencinin kendi istediği üzerine yapılmaktadır. Üniversite kaydını donduracak kişi yüksek öğretim kurumuna mazeretini bildirdikten sonra gerekli evrak ve belge işlemlerini hazırlayıp üniversite kayıtlarını dondurma hakkına sahip olurlar. Üniversite kaydını donduran öğrenciler bu süre zarfında hiç bir dersten sorumlu olmadıkları gibi istedikleri zaman eğitimlerine kaldıkları yerden devam edebilirler.

Üniversite Kayıt Dondurma İşlemi Ne Zaman ve Nasıl Yapılmaktadır ?

Yüksek Öğretim Kurumunun kayıt öğrencisi olmanız durumunda kayıt dondurma işleminizi yapabilmeniz için için gerekli mazeretiniz belgelenmelidir. Belgelenen bu mazeret dilekçeyle Yüksek Öğretim Kurumuna bildirilmelidir.  

kayit-dondurma-dilekçesi


Üniversite kaydı dondurulurken dilekçeyle sunulan mazeretler heyet raporlu hastalıklar,geçim sıkıntısı,askerlik durumu gibi birçok sebep kayıt dondurmak için geçerli nedenlerdir. Her üniversitenin kayıt dondurma işlemlerinde bazı farklı uygulamalar yapıldığı için gerekli süre zarflarını üniversitenizden öğrenmek sizler için daha doğru olacaktır.

✔ Önlisans öğrencileri en fazla 2 yarıyıl , Lisans öğrencileri ise en fazla 4 yarıyıl üniversite kayıtlarını dondurma hakkına sahiptirler.

✔ Askerlik sebebiyle üniversite kaydını donduran öğrenciler askerlik başlangıç tarihini gösterip celp kararını YÖK'e beyan etmeleri gerekmektedir. Askerlik sebebiyle üniversite kayıt donduran öğrenciler askerlik süresi boyunca izin alma hakkına sahip olurlar. Öğrenciler askerlikleri bittikten sonra bunu YÖK'e bildirerek Üniversite kayıtlarını yenileyip kaldıkları yerden devam edebilirler.

➕ Yükseköğretim kurumunca kamuoyuna duyurulan tarihler ve belirtilen esaslar çerçevesinde gereken kayıt yenileme işlemlerini yaptırmayan öğrencilerin kayıtları -yeniletme yapmadığı o yıl için – dondurulmuş sayılır. Yani o yıla ait “Öğretim Gideri” ve “Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkı Payı” 1. taksit bedellerini ödemeyen öğrenciler kayıtlarını dondurmuş sayılırlar.

Bunun dışında Üniversite kaydını dondurma işlemiyle ilgili sormak istediklerinizi yorum yaparak sorabilirsiniz en kısa sürede konuyla ilgili sizlere yardımcı olacağız.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement