Grafik tasarım ve Fotoğrafçılık Bölümü Hakkında Bilgi


Grafik Tasarım ve Fotoğrafçılık Bölümü Hakkında Bilgi

Grafik tasarım ve Fotoğrafçılık Bölümü Hakkında Bilgi
Türkiye de gün geçtikçe artan ve bu mesleğe yönelim sayısında bir artış olan Grafik ve Fotoğrafçılık mesleği yeni dönemde, birçok eğitim alan kardeşimiz tarafından düşünülen ve ileride meslek olarak edinilmek istenen popüler bir alan haline geldi.
Mesleki yeterliliğini bu alanda kullanmak isteyen ve ileride meslek olarak Grafik ve Fotoğrafçılık alanını tercih edecek arkadaşlarımız için, bizlerde ufak bir ön araştırma yaparak elde ettiklerimizi paylaşmak istedik.
Grafik tasarım aslında sözlük anlamı olarak bir mesajı iletmek, bir görseli zenginleştirmek ve geliştirmek ile birlikte metin ile görselin algılanabilir hale getirilmesine verilen isimdir. Bu düzenleme sırasında görülebilir bir düzlemin iki boyutlu veya üç boyutlu olarak şekillendirilmesini içeren yaratıcı bir süreçtir aynı zamanda. Baskı, ekran, hareketli film, animasyon, iç mimari tasarımda ve grafik sanatlarında, görsel yeterliliğin sağlanmasında da aktif rol oynamaktadır.
Grafik ve görsel sanatların aslında temel ilkeleri olarak hizalama, denge, karşıtlık, vurgulama, hareket, görüntü, oran, yakınlık, tekrarlama, ritim ve birlik sayılabilir.
Grafik dilimize aslında Almancadan türetilerek giren bir kelimedir. Graphiker kelimesinin karşılığı olarak Grafik tasarımcı olarak Türkçemize dâhil olmuştur. Grafik tasarımcı unvanı da İngilizce de Graphic Desinger kelimesinden üretilerek dilimize dâhil edilmiştir. Lakin Grafiker ya da Grafiker tasarımcı olmak için sıkı bir eğitim sürecinden geçmek gereklidir.
Yapılan araştırmalar sonucunda, internet genelinde yapılan grafik tasarım yarışmaları eğitim alan arkadaşlarımızı bu alana teşvik etmek ile birlikte iyi tasarımlarını ödüllendirmektedir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement