Adalet Bölümü Tanıtımı İş Olanakları ve Dİkey Geçiş Olanakları Nelerdir ?

Adalet Bölümü Tanıtımı İş Olanakları ve Dİkey Geçiş Olanakları Nelerdir?

Adalet Bölümü Tanıtımı İş Olanakları ve Dİkey Geçiş Olanakları Nelerdir ?

Adalet Bölümü 2 yıllık önlisans programlarından birisidir. Programın amacı hukukun üstünlüğünü benimsemiş ve mesleğin gerektirdiği özellikleri taşıyan kişileri yetiştirerek hukuk alanında yalın sorunları çözebilen adalet yardımcılarını ve personellerin akademik yeterliliğe ulaşmasını sağlayan ve bu alanda yetiştirilmesini sağlayan hukuk alanında ki yan dal programıdır.

➕ Adalet Bölümü YGS-3 puan türünden alım yapmaktadır.

Adalet bölümü öğrencileri lisans programlarına dikey geçiş hakkına sahiptirler. Bu alandan mezun olan kişiler hukuk fakültesi,siyaset bilimi ve kamu yönetimi gibi 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmektedirler. Ön lisans programları arasında en çok tercih edilen bölümlerden birisi olduğunu unutmamanız gerekir.

Adalet bölümünden mezun olan adaylar kamu ve özel sektörde birçok iş imkanına sahiptirler. Mezunlar kamuda Adalet Bakanlığı bünyesinde çeşitli alanlarda rahatlıkla görev alabilmektedirler.

➕ Adalet Bölümü mezunlarının kamu alanında çalışabilmeleri için KPSS'den en az 70 puan almaları gerekmektedir.

Adalet Bölümü hakkında sormak istediklerinizi yorum yaparak sorabilirsiniz en kısa sürede editörlerimiz konuyla ilgili sizlere yardımcı olacaklardır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement