Öğrencilere Burs Veren Kurumlar Hangileridir ?

Öğrencilere Burs Veren Kurumlar Hangileridir ?


Üniversite tercihlerinin ardından öğrencilere burs veren kurumların listesini paylaşmak istedik. Burs veren kurum ve kuruluşların belli koşulları bulunmaktadır. Gerekli şart ve koşulları sağlayan öğrenciler başvuru yaparak burs kazanma fırsatı yakalayabilirler yaptığımız araştırmalara göre Türkiye'de en popüler burs veren kurum ve kuruluşların listesini derledik bu listeden faydalanarak ilgili kurumlara burs talebinde bulunabilirsiniz. 

➥Burs veren kurumların aradığı en önemli kriterlerden birisi öğrencilerin yüksek not ortalamasına sahip olmasıdır. 


1. Sabancı Vakfı 

burs veren kurumlar
Sabancı Vakfı en çok burs başvurusu yapılan gözde kurumlardan birisidir. Öğrencilere geri ödemesiz burs imkanı sağlayan Sabancı Vakfına ⏩ http://www.sabancivakfi.org/ web sitesinden başvuruda bulunabilirsiniz burs için gereken şart ve koşullar ve diğer ayrıntılar resmi sitesinde detaylı olarak anlatılmaktadır. 

2. Türk Eğitim Vakfı (TEV)

burs veren kurumlar
Öğrencilere maddi olarak destek çıkarak burs veren Türk Eğitim Vakfı ( TEV ) en iyi burs veren kurumlardan birisidir. Bunun için bu kurumada başvuru yaparak şansınızı denemenizi tavsiye ediyoruz TEV burs başvurunu http://www.tev.org.tr adresinden yapabilirsiniz.

3. Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı

burs veren kurumlar

Üniversite öğrencilerine burs veren Anadolu Vakfı gerekli şart ve koşulları sağlayan kişilere dokuz aylık akademik dönem boyunca öğrencilere maddi destek sağlamaktadır. Bunun için burs başvuru yapılması gereken kurumlardan birisi olduğunu söyleyebilirim. Burs başvurusunu http://www.anadoluvakfi.org.tr/ adresinden yapabilirsiniz.

4. Vehbi Koç Vakfı 

burs veren kurumlar
Türkiye'nin köklü vakıf kurumlarından birisi olan Vehbi Koç Vakfı öğrencilere çeşitli burs imkanları sağlayan önemli kurumlardan birisidir. Öğrencilerin kesinlikle şansını deneyerek burs başvuru yapması gereken kurumlardan birisi olduğunu söyleyebiliriz. Vehbi Koç Vakfı Burs başvurunu http://www.vkv.org.tr/ adresinden yapabilirsiniz.

5. Elginkan Vakfı


burs veren kurumlar

Elginkan Vakfı öğrencilere eğitim desteği ve maddi olarak destek sağlayan önemli vakıf kuruluşlarından birisidir. Gerekli koşulları sağlayan öğrencilere eğitim süreci boyunca karşılıksız burs imkanı sağlamaktadır. Bunun için burs başvurusu yapılması gereken önemli kurumlardan birisi olduğunu belirtmek istiyoruz. Elginkan Vakfı burs başvurunu www.elginkanvakfi.org.tr  adresinden yapabilirsiniz.

6 .Türk Eğitim Derneği

burs veren kurumlar

1928 yılında kurulan Türk Eğitim Derneği en köklü eğitim kurumlarından birisidir. Yaklaşık olarak 50 bin öğrenciye burs imkanı sağlamış bu kuruma başvuru yapmanızda fayda var. Türk Eğitim Derneği kurumuna burs başvurusunu www.ted.org.tr adresinden yapabilirsiniz.

Burs sağlayan bu kurum ve kuruluşlara başvuru yaparak şansınızı denemenizi öneriyoruz. İlerleyen zamanlarda burs veren diğer kurum ve vakıfları paylaşacağız. Yorum yaparak sizin tavsiye ettiğiniz burs veren kurumları paylaşabilirsiniz. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement