Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı

Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı

Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı

Üniversite sınavına hazırlanan ve tercih yapacak üniversite adayları için Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Bölümünü detaylı olarak tanıtacağız. Bu sayede bu bölüm hakkında daha çok şey öğrenecek ve daha sağlıklı kararlar alacaksanız. Bu yayının herkese faydalı olması dileğiyle....

Zihinsel Engelliler Öğretmenliği bölümünde zeka geriliği olan ve bu yüzden eğitim olanaklarından yararlanamayacak çocukların eğitim faaliyetlerini gerçekleştirme amacıyla bu alanda öğretmen yetiştirmek ve konuyla ilgili eğitim ve araştırma yapılmasına olanak sağlayan bir bölümdür. Daha kısa bir ifadeyle anlatmak gerekirse zihinsel olarak yetersizliği olan çocuklar için eğitim verecek öğretim elemanlarının yetiştirilmesini sağlayacak bir bölümdür.

Zihinsel Engelliler  Öğretmenliği Bölümünün Geleceği Nedir ?

Dünyanın en önemli eğitim kurumlarından birisi olduğu gibi bu alanda her zaman akademik yeterliliğe sahip öğretmenlere ihtiyaç duyulmaktadır. Eğitimin zihinsel engeli olan kişilerde öneminin gün geçtikçe arttığı ve bu kişilerin topluma kazandırılması amacıyla bu alanda yetişmiş uzman öğretmenlere her zaman ihtiyaç duyulacaktır. 

Zihinsel Engelliler Bölümünde Görülen Dersler Nelerdir ?

Zihinsel Engelliler alanıyla ilgili teorik derslerin yanında genel olarak uygulamalı derslere ağırlık gösterilmektedir.

Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Bölümünün İş Olanakları ve Çalışma Alanları Nelerdir ?

Zihinsel Engelliler Öğretmenliği bölümünden mezun olan kişiler kamu ve özel sektörde çalışma imkanına sahiptirler. Dileyen kişiler kendi özel eğitim kurumlarını açarak faaliyet gösterebilirler. Genel olarak bakıldığı zaman iş imkanları oldukça fazla olan bölümlerden birisi olduğunu söyleyebiliriz. Özel sektörde kazancı yüksek olan bölümlerden birisi olduğunu söyleyebiliriz. Şimdi sizlere Zihinsel Engelliler Öğretmenliği bölümünün çalışma alanlarını maddeler halinde açıklayalım ;
  • Çocuk Esirgeme Kurumu
  • Sosyal Hizmetler
  • Rehabilitasyon Merkezleri
  • Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okullarda
  • Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde
  • Danışmanlık Merkezlerinde

Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Maaş Olanakları Nelerdir ?

Kamu sektöründe çalışan kişiler 2000-2500 TL maaş alırken özel sektörde çalışan kişilerse 3000-3500 TL maaş almaktadırlar. Özel sektörde en fazla kazancın olduğu bölümlerden birisi olduğunu söyleyebilirim.

Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Bölümü Hakkında Ek bilgi ;

Zihinsel Engelliler Öğretmenliği lisan programından mezun olan kişiler kendi bölümlerinin yüksek lisans programlarında hem de özel eğitim ile ilişkili olan yüksek lisans ve doktora programlarına başvuruda bulunma imkanına sahiptirler. Örnek verecek olursak PDR,Sınıf Öğretmenliği,Okul Öncesi Öğretmenliği,Psikoloji gibi bölümler... Ayrıca Lisans derecesi alan kişiler yurt dışı lisansüstü eğitim imkanlarından faydalanabilmektedirler.

Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Bölümüyle ilgili sormak istediklerinizi veya düşüncelerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz. Bu sayede bu konu hakkında açıklık getirmiş olacak ve binlerce kişiye faydalı olmuş olacaksınız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement