Yabancı Dil Öğrenmenin Faydaları Nelerdir ?

Yabancı Dil Öğrenmenin Faydaları Nelerdir ?

Yabancı Dil Öğrenmenin Faydaları Nelerdir ?

Bugün ele alacağımız konu yaban dil öğrenmenin faydaları nelerdir ? İlk okuldan üniversiteye kadar eğitim sistemimizin öğretmeye çalıştığı yabancı dilin faydalarına açıklık getireceğiz. Bu konuyu az da olsa eleştirmeden geçemeyeceğim. Türkiye'de maalesef yabancı dil eğitimi verilememekte yani yıllardır okullardaki müfredatta yabancı dil öğretilmeye çalışılsa da ülkemiz maalesef ki bu konuda çok yetersiz bunun en büyük nedeni eğitim sistemimizdeki eksikler vb. durumlar bu konuyu şimdilik es geçiyorum.

Yabancı dil öğrenmek üniversite hayatınızda sosyal olarak gelişiminize katkı sağlayan en büyük unsurlardan birisidir. Bu sayede Erasmus programına katılabilir ve yurt dışı deneyimi fırsat sağlayabilirsiniz. Üniversiteden mezun olduktan sonra yabacı dil bilmeniz sizler için bir artıdır. Çünkü günümüzde hangi sektör olursa olsun yaban dil konusuna büyük önem vermektedir. İş başvurunuzun olumlu olmasını sağlayacak önemli bir faktör olduğunu altını bastırarak tekrar ediyoruz. Ayrıca meslek hayatına atıldığınız zaman maaşınızı da dolaylı olarak etkileyecek önemli faktörlerden birisi olduğunu asla unutmayın. 

➥ Yabancı diliniz varsa iş hayatında her zaman bir adım öndesiniz.
➥Yabancı dil öğrenmek edebiyat,tarih,sanat gibi alanlara farklı pencerelerden bakmanızı sağlar.

Bu yüzden yabancı dili olan insanlar fırsatlardan daha önce yararlanarak sosyal hayatlarında daha başarılıdırlar. Bu durum bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Özellikle web dünyasında yabancı dil bilmenin önemi anlatmıyorum bile...

Yabancı dil öğrenmek beyninizi daha çok çalıştırır ve hafızanızı güçlendirir. Yabancı dil öğrenmenin en iyi beyin egzersizlerinden birisi olduğunu asla unutmayın. Bilimsel olarak bir den fazla yabancı dil öğrenen insanlar diğer insanlara göre daha zekidirler. Çünkü bu kişiler beynin iki tarafını da daha kolay şekilde çalıştırırlar.

iş hayatınızda,sosyal hayatınızda,psikolojik vb. her konuda faydası olan yabancı dil öğrenme konusunu asla es geçmeyin hiçbir şey için geç değil unutmayın hiçbir okul okumasanız dahi yabancı dil öğrendiğiniz taktirde çok rahat ilerleyebilirsiniz.... Yabancı dil öğrenmeniz dileğiyle :)



Bu konu hakkındaki düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz... 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement