19.Dönem POMEM Polis Özel Harekat Sınav Giriş Belgesi Açıklandı.

19.Dönem POMEM Polis Özel Harekat Sınav Giriş Belgesi Açıklandı 2016

19.Dönem POMEM Polis Özel Harekat Sınav Giriş Belgesi Açıklandı.

19.Dönem POMEM Polis Özel Harekat branşının sınav giriş belgesi açıklanmıştır. Polis Özel Harekat adayları sınav giriş belgesine e-devlet üzerinden ulaşabilmektedir. Sınav giriş belgesi ve diğer hususlar için Polis Akademisinin yayınlamış olduğu aşağıdaki bilgilendirmeyi dikkatli şekilde okuduktan sonra en aşağı kısımda belirtmiş olduğumuz bağlantıya tıklayarak sınav giriş belgenize ulaşabilirsiniz. 

Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere 19.Dönem POMEM Giriş Sınavı 19 Aralık 2016 - 15 Ocak 2017 (25 Aralık,31 Aralık 2016 ve 01 Ocak 2017 tarihleri hariç) tarihleri arasında 25 gün süreyle yapılmaktadır, adaylar hangi tarihte ve hangi başvuru ve sınav merkezinde sınava alınacaklarını T.C kimlik numaraları ve e-Devlet kapısı şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgu yapmak suretiyle öğrenebileceklerdir.  Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan sınav giriş duyurusu tebliğ niteliğinde olduğunun bilinmesi gerekir.

Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere 19.Dönem POMEM Giriş Sınavına adaylar sınav giriş belgeleri üzerinde belirtilen adreslerdeki Başvuru ve Sınav merkezlerinde belirlenen tarih ve saatte istenen belgeler ile birlikte hazır bulunacaklardır.
➧Öncelikle Müracat Kabul Komisyonunca aranılan nitelikleri taşıyan ve istenilen belgeleri tam olan adayların başvuruları alınıp onaylandıktan sonra Ön Sağlık Kontrolü Komisyonunca adaylar Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre ön sağlık kontrolünden geçirilecektir. Hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar sınav aşamalarına geçemezler. 

➧Hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur” kararı verilen adaylar Fiziki Yeterlilik Sınavına  alınırlar, burada Fiziki Yeterlilik Sınavı Komisyonunca adaylara Başkanlıkça belirlenen kriterler doğrultusunda uygulamalı olarak fiziki yeterlilik sınavı yapılır. Fiziki Yeterlilik sınavında başarısız olan adaylar Mülakat Sınavı aşamasına geçemezler.

➦Fiziki Yeterlilik Sınavında başarılı olan adaylar Mülakat Sınavına daha sonra ileriki bir tarihte çağırılacaklardır. Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası www.pa.edu.tr adresinden hangi tarihte ve hangi başvuru ve sınav merkezinde Mülakat Sınavına gireceklerini T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet kapısı şifreleri ile sorgu yapmak suretiyle öğreneceklerdir.

  • Başvuru esnasında adaylar, aşağıda maddeler halinde istenen belgeleri www.pa.edu.tr internet adresindeki linkten çıktı alıp, eksiksiz olarak doldurarak şahsen başvuru sırasında teslim edeceklerdir. 
  • Özel Harekat Birimlerinde İstihdam Edilmek Üzere 19.Dönem POMEM Giriş Sınavı Aday Başvuru Dilekçesi
  • Özel Harekat Birimlerinde İstihdam Edilmek Üzere 19.Dönem POMEM Giriş Sınavı Başvuru Esnasında İstenen Belgeler formu,
  • Adayın fiziki yeterlilik sınavı parkuruna katılmasına engel hiçbir sağlık problemimin bulunmadığına dair yazılı beyanı,
  • Eğitim-öğretim kurumlarına alınacak öğrenci adayları için sağlık bilgi formu,
  1. Başvuruda İstenen Belgeler ve Başvuruların Alınması;
  1. T.C. kimlik numarası yazılı beyanı(“Aday Başvuru Dilekçesi”nin ilgili kısmına aday T.C. kimlik numarasının kendisine ait olduğunu beyan edecektir.)
  2. Lise, ön lisans, lisans diplomasının veya geçici bitirme belgesinin aslı ve fotokopisi, (En az lise veya dengi okul olmak üzere, ön lisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, Yabancı Ülkeden alınan lisans diplomaları YÖK Başkanlığından alınan denklik belgesi ile birlikte kabul edileceğinden bu durumdaki adayların denklik belgesini getirmeleri gerekmektedirLise öğrenimini yurt dışında tamamlayan adayların İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da yurt dışı temsilciliklerinde bulunan eğitim müşavirlikleri veya eğitim ataşelikleri tarafından düzenlenen denklik belgesi ile başvuruda bulunmaları gerekmektedir.)
  3. Son bir yıl içinde çekilmiş dört adet biyometrik fotoğraf,
  4. Kendisi ve evli ise eşinin sabıka kaydı olmadığını ifade eden yazılı beyanı(Aday başvuru dilekçesi üzerindeki ilgili kısma durumunu belirtecektir.)
  5. Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş düzeltme belgesi, Yaş düzeltmesi yaptıran adaylardan kesinleşmiş mahkeme kararı (karar fotokopi ise aslı gibidir onaylı)
  6. Emniyet teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocuklarından, Personel Daire Başkanlığınca verilen şehitlik veya vazife malullük belgesinin Kurumca onaylı örneği,
  7. Sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu, (sınav başvuru ücretini Halkbank şubelerinin ATM’lerinden yatıran adaylar ATM çıktısını getireceklerdir)
Aranılan nitelikleri taşıyan ve istenen belgeleri getiren adayların şahsen başvuruları ilgili komisyonca alınacaktır. Başvuru ile ilgili olarak istenen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuruları geçersiz sayılır.

  1. Adaylarda Aranılacak Nitelikler;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

  • En az lise veya dengi okul olmak üzere, ön lisans, lisans veya bunlara denkliği Yüksek Öğretim kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki Yükseköğretim Kurumlarından mezun olmak,
  • 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınav başvurularının başlangıç tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olmak,
  • Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
  • Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,
  • 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin;
  • Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak,
  • Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak,
  • Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,
  • Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmadığına dair yazılı beyan sunmak, (“Aday Başvuru Dilekçesi”nin ilgili kısmına durumunu el yazısı ile belirtecektir.)
  • Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,
  • Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,
  • Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.
  • Adaylar Başvuru ve Sınav Merkezlerine gelirken yanlarında cep telefonu, ses ve görüntü kayıt cihazı veya bunlara benzer değişik elektronik eşya bulundurmamaları, fiziki yeterlilik sınavı parkurunda giymek üzere spor kıyafeti ve spor ayakkabısı getirmeleri faydalarına olacaktır. 

8 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement