Tıp Bölümü Geniş Tanıtımı

Tıp Bölümü Geniş Tanıtımı

Tıp Bölümü Geniş Tanıtımı

Üniversite sınavına hazırlanan ve üniversite tercih yapmak isteyen adaylar için Tıp bölümünün detaylı tanıtımını yapacağız. Bu sayede Tıp Bölümü hakkında düşüncelerinizi değiştirebilir veya kararlarınızı netleştirebilirsiniz. Tıp bölümünün nasıl bir bölüm olduğu,iş imkanları ve maaşları, mesleğin geleceği gibi konuları ele alarak makalemizi bitireceğiz. Sormak istediklerinizi veya düşüncelerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.

İnsan sağlığını koruma ve hastalıkların iyileştirilmesi alanında çalışabilecek hekim yetiştirme üzerine eğitim ve araştırma yapılmasına olanak sağlayan bölümlerden birisidir. Tıp Fakültesinden mezun olan kişiler ''pratisyen hekim'' unvanını alırlar. Ayrıca uzmanlık sınavlarından başarılı oldukları taktirde istedikleri alanda uzmanlaşma imkanına sahiptirler.

Tıp Fakültesinden Görülen Dersler Nelerdir ?

MF-3 Puan türüne göre alım yapan Tıp Fakültesinin eğitim süresi 6 yıldır. Bu bölümde öğretim iki düzeyde yapılmaktadır. Bunlar ''Tıp Doktorluğu'' ve ''Temel Tıp Bilimlerine Lisans Eğitimi'' olmak üzere ayrılmaktadır. 
Tıp Doktorluğu 3 kademeden oluşmaktadır. Bu kademeleri maddeler halinde sizlere detaylı olarak açıklayacağız.
  • Temel Tıp Bilimleri Önlisans Kademesi: Bu dönem eğitimin ilk 2 yılını kapsamaktadır. Bu dönemde görülen dersler biyoloji,fizik,kimya,anatomi,fizyoloji,mikrobiyoloji gibi tıp dersleri işlenmektedir.
  • Klinik Bilimleri Yüksek Lisans Kademesi: Bu dönem eğitimin 3-4-5 yıllarını kapsayan bir dönemdir. Tıp derslerinin yanında ağırlıklı olarak uygulamalı dersler ve laboratuvar çalışmaları yapılmaktadır.
  • Aile Hekimliği Kademesi: Bu dönem eğitim 6.yılını kapsamaktadır. Görülen dersler genel olarak klinik ve poliklinik uygulamalarıdır. Diğer görülen dersleri incelediğimiz zaman ise biyofizik,biyokimya,anatomi,zooloji,botanik,mikrobiyoloji gibi dersler işlenmektedir.

Tıp Fakültesinin Gerektirdiği Nitelikler Nelerdir ?

Bu bölümü tercih etmek isteyenlerin gerektirdiği nitelikleri genel anlatacak olursak üstün akademik yeterlilik,gerekli el-parmak becerisi ayrıca dikkat ve güçlü bir hafıza gerektiren bölümlerden birisidir. Uzun dönemi gerektiren bölüm olduğu için en zor bölümlerden birisi olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanında bu bölümü tercih etmek isteyen adayların fizik,kimya,biyoloji gibi bilim derslerine ilgi duyması gereklidir. Tıp fakültesi en masraflı bölümlerden birisidir bu hususları göz önünde bulundurarak tercih etmenizi öneriyoruz. Bu konuyla ilgili yorumlarınızı alabiliriz.

Tıp Fakültesinde Alınan Diplomalar Nelerdir ?

  • Temel Tıp Bilimleri Lisans Diploması
  • Temel Tıp Bilimleri Ön lisans Diploması 
  • Klinik Bilimleri Yüksek Lisans Diploması
  • Tıp Doktorluğu Diploması 

Tıp Doktorluğu Hakkında Bilgilendirme

Tıp fakültesini başarıyla bitiren kişilerin hekimlik yapabilmeleri için Tabipler odasına kayıt yaptırmaları gerekir. Oda hekimlerin çalışmalarının meslek yasası uygunluğu doğrultusunda incelemektedir ve hekimlerin haklarını korumaktadır. Doktorların çalışma koşulları oldukça ağır ve zordur çünkü ülkemizde hekim sayısının az olması doğrultusunda bir hekime düşen hasta sayısı çok fazladır bunun için bu durum çalışma saatlerini ve nöbetleri etkilemektedir. Tıp doktorluğu diploması alan birisi ''Pratisyen Doktor'' unvanına sahip olmaktadır. Ayrıca dileyen kişiler ÖSYM'nin yapmış olduğu TUS sınavında başarılı olan kişiler istedikleri alanda uzmanlaşırlar.

Tıp Fakültesi nasıl bir bölümdür ve iş imkanları nelerdir ?

Tıp fakültesi bölümünden mezun olan kişiler kısa sürede meslek hayatına atılabilir ve çok iyi maaşlar kazanabilmektedirler. Bu bölümden mezun olan kişilerin işsiz kalması gibi bir durum söz konusu bile değildir. Türkiye'de hekim ve sağlık personelinin yetersiz olması ve bu alanda çalışabilecek nitelikli personellerin aranması nedeniyle bu kişiler devlet ve özel sektörde rahatlıkla çalışma imkanı yakalayabilirler. Ama şunu asla unutmamız gerekir bu mesleğe ilgi duyamayan birisi kesinlikle ne bu bölümü okuyabilir ne de bu mesleği yapabilir bu bölümün gerektirdiği nitelikleri taşıyan kişilerin tercih etmesini tavsiye ediyoruz.

Tıp Fakültesi hakkında sormak istediklerinizi veya konuyla ilgili düşüncelerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz en sürede yorumunuz için geri dönüş sağlanacaktır. Herkese eğitim hayatında başarılar diliyorum.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement