Yunus Polis nasıl olunur ? Gereken şart ve koşulları nelerdir ?

yunuspolis

Yunus Polis nasıl olunur ?

Emniyet Genel Müdürlüğünün en havalı birimlerinden Yunus polis Emniyet Teşkilatı içerisinde en çok tercih edilenler arasındadır. Yunus polis olabilmeniz için öncelikle polis memuru olmanız gerekir daha sonra Yunus polislik birimini tercih edebilirsiniz. Bunun için Yunus Polis olmak isteyen adaylar Polis Meslek Yüksek Okulu veya Polis Akademisi mezunu olması gerekir. Bu birimin şart ve koşulları normal polisliğe göre biraz daha farklı olduğu gibi ayrı bir mülakatı da vardır.

Yunus Polis olmak için gereken şart ve koşullar nelerdir ?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu birimde görev yapmak isteyen adaylar polis memurları arasından seçilirler ayrı şart ve koşulları olduğu gibi ayrı bir mülakatı da vardır.
  • Motosikletli timlerde çalışmaya istekli olması gerekir.
  • 28 yaşını doldurmamış olmalısınız. ( Amirler hariç )
  • Erkek adaylar 1.75 cm Kadın adaylar ise 1.70 cm altında olmamalıdır.
  • Gerekli sağlık koşullarını sağlamaları gerekir.
  • Motosiklet kullanmayı sağlayabilecek fiziksel güç , sportif ve atletik yapıya sahip olmaları gerekir.
Tekrar belirtelim Yunus polisliği birimine başvurmak isteyen adaylar PMYO ve Polis akademisi mezunlarından veya polis memuru olmanız gerekmektedir. Gerekli şartları sağlayan ve yapılan mülakatı sağlayan kişiler Yunus Polisi olmaya hak kazanır. 

Yunus Polisliği için nasıl bir mülakat yapılır ?

Yunus polisliği için yapılan mülakattan kısaca bahsetmek gerekirse en önemli mülakat aşaması motosiklet kullanma becerisidir. Gerçekten bu mülakatı geçmek için çok iyi motosiklet sürme kabileyetine sahip olmanız gerekmektedir. Ayrıca bu birime alınacak kişiler temel ve pratik konularda eğitimde alırlar. Gerekli sınavları ve mülakat aşamasını başarıyla tamamlayan kişler Yunus Polisi olmaya hak kazanırlar.

* Ek bilgi:Yunus Polisliği Emniyet Teşkilatında en çok tercih edilen popüler birimlerden birisidir.

Bu konuyla ilgili sormak istediklerinizi yorum yaparak sorabilirsiniz en kısa sürede sizlere elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışacağız.

5 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement