YGS Sosyal Bilimler Konuları ve Soru Dağılımı

YGS Sosyal Bilimler Konuları ve Soru Dağılımı :

YGS Sosyal Bilimler Konu ve Soru Dağılımını en ayrıntılı şekilde inceleyeceğiz. Bu makalemizi dikkate alarak ders çalışma planı hazırlamanız sizin faydanıza olacaktır. ÖSYM'nin 2011-2016 kadar sorduğu Sosyal Bilimler konu ve soru dağılımını sizlerle paylaşıyoruz bu çizelgede çalışmak sınavdaki başarınızı kesinlikle arttıracaktır.

ygs-tarih

YGS Tarih konu ve soru dağılımlarını incelediğimiz zaman Atatürk ilke ve İnkılapları,tarih bilimine giriş,İslam öncesi Türk tarihi,islam tarihi,Türk islam tarihi,Osmanlı devletinin yükselme dönemi,19.yy Osmanlı devleti,Kurtuluş savaşına hazırlık konularından neredeyse her sene soru gelmiş soru dağılımlarını genel olarak incelediğimizde çok büyük farklılık göremiyoruz. Tarih çalışmalarınızı bu doğrultuda yapmanız sizin için daha avantajlı olacaktır.

ygs-cografya

YGS Coğrafya konu ve soru dağılımlarını incelendiğinde ise Doğral Afetler, Ortak Payda:Bölge,Nüfus ve Yerleştirme,Yerin Şekillendirilmesi,İklim Bilgisi konuları neredeyse her yıl sorulmuş konular tabloya genel olarak bakıldığı zaman ÖSYM her yıl daha farklı sorular üzerinden yoğunlaşıyor bu tablo doğrultusunda çalışmanızı tavsiye ediyorum.

ygs-felsefe

YGS Felsefe konu ve soru dağılımları incelendiğinde Sanat felsefesi,Siyaset felsefesi,Ahlak Felsefesi,Varlık Felsefesi,Bilgi Felsefesi,Felsefenin alanı ile ilgili konulardan neredeyse her yıl soru çıkmış Tabloya genel olarak baktığımızda ise ÖSYM 'nin YGS Felsefe konu ve soru dağılımında pek bir değişiklik yapmadığını görüyoruz.

ygs-din

YGS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi konu ve soru dağılımı incelendiğinde ÖSYM Her yıl farklı konulardan soru sormuş öğrencilerin tablo doğrultusunda çalışma yapmasını öneriyorum.

YGS Sosyal Bilimler Konu ve Soru dağılımı ile ilgili sormak istediklerinizi yorum yaparak sorabilirsiniz en kısa sürede geri dönüş sağlanacaktır.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement