Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü nedir ve nasıl bir bölümdür ?

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü

rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü

Rehberlik ve Psikolojik danışmanlık bölümü tercih etmeyi düşünen adaylar için bütün bilgileri bir araya getirerek bu bölüm hakkında, kafanızdaki bütün soru işaretlerini cevaplayacağız. Öncelikle Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünü tercih etmek istiyorsanız bu bölüm hakkında öğrenmeniz gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bunları sizlere en ayrıntılı şekilde makalemizde açıklıyoruz.Makalemizin sonunda Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümüyle ilgili sormak istediklerinizi yorum yaparak sorabilirsiniz en kısa sürede geri dönüş sağlanacaktır.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü nedir ?

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bireylerin sosyal çevre uyumunu sağlamak için gerekenleri yaparak bu kişilerin sosyal hayata geri kazandırmayı amaçlayan,kendilerini geliştirmeleri için en güçlü yanlarını ortaya çıkararak bu kişileri bu alanda ki eğitim kurumlarına veya mesleklere yönlendirerek sosyal hayata daha başarılı bireyler yetiştiren kişilerdir.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü dersleri nelerdir ?

  1. Gençlik Psikoloji
  2. Sosyal  Psikoloji
  3. Eğitim Sosyolojisi
  4. Eğitim Felsefesi
  5. Eğitime Giriş
  6. Öğrenme Psikolojisi
  7. Çocukluk Psikolojisi
  8. Psikometri
  9. Ruh Sağlığı
  10. Rehberlik
  11. Mesleki Rehberlik
Sözel ağırlıklı ve uygulamalı alan dersleri gösterilmektedir. Genel olarak bakıldığı zaman dersleri zor değildir.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü mezun olan kişilerin yaptığı işler ve unvanı nelerdir ?

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden mezun olan kişiler '' Rehberlik Öğretmeni '' unvanıyla özel okullarda,devlet okullarında veya dershanelerde görev yapabilirler. Bu kişiler öğrencilerin sosyal hayata uyum sağlama, öğrencilerin yetenekleriniz gözlemle,öğrencilerin derslerdeki bazılarını analiz ederek geliştirmeyi amaçlama gibi.. konularda faaliyet gösterirler. Bunun için eğitim kurumlarındaki aslında en önemli unvanlardan birisi olduğunu söyleyebiliriz. 

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık nasıl bir bölümdür ?

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık son zamanlarda eleman ihtiyacının fazla olduğu ve çok iyi maaş imkanı sunan bölümlerden birisi olmuştur. Bunun için iş olanaklarının fazlalığı sayesinde mezun kişiler kısa sürede iş hayatına atılabilirler. Türkiye'de en çok tercih edilen popüler bölümlerden birisidir.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden mezun olan kişilerin çalışabileceği alanlar nelerdir ?

  • Özel okullar
  • Devlet okulları
  • Dershaneler
  • Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde
  • İnsan Kaynakları
  • Aile Danışmanlığı
  • Üniversitelerde
  • Etüt merkezlerinde
  • Ceza Evlerinde
  • MEB
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümüyle ilgili sormak istediklerinizi yorum yaparak sorabilirsiniz en kısa sürede konuyla ilgili yardımcı olacağız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement