Beden Eğitimi Öğretmeni nasıl olunur ?

Beden Eğitimi Öğretmeni nasıl olunur ?

beden eğitimi öğretmeni nasıl olunur

Beden öğretmeni nasıl olunur ? Beden öğretmeni olabilmek için yapılması gerekenler nelerdir ? gibi soruların fazlasıyla gelmesiyle Beden Öğretmeni nasıl olunur ? konusunu ele almak istedik. Beden Eğitimi öğretmeni olabilmek için ilk olarak YGS'den 180 barajını geçmeniz gerekir lakin bazı üniversiteler daha alt puanlarda öğrenci alımı yapmaktadır. YGS'den barajı geçtikten sonra gitmek istediğiniz üniversitenin BESYO' suna başvurmanız gerekir. Başvurular genel olarak Haziran ayından Eylül ayına kadar yapılabilir. 
Başvuru yapan adaylar başvurduğu üniversite tarafından mülakata alınırlar bu mülakatta adayın spor parkurunda istenilen başarıyı göstermesi gerekir. Genel olarak zamanlama ve kondisyon başarıyı belirleyen faktörlerdir.
Yapılan sınavlarda başarılı olan adaylar yedek ve asil listelerine alınırlar. Kazanan adaylar 4 yıllık BESYO bölümünü bitirmek zorundadırlar. Şunu belirtmeliyiz BESYO kendi içinde bölümlerede ayrılmaktadır bunlar ; Spor Yöneticiliği bölümü,Antrenörlük bölümü,Beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümü,Rekreasyon bölümü dallara ayrılmaktadır. Adaylar bu alanlardan birisini de seçebilirler. 4 yıllık eğitimi bitiren kişiler KPSS puanından yeterli puanı alarak Beden öğretmeni olmaya hak kazanabilirler ayrıca özel sektörde birçok iş imkanı yakalama fırsatı bulabilirsiniz.

* Lisanslı sporcular üniversite eleme sınavlarında ekstra ayrıcalığa sahip olurlar. Bunun için Beden Öğretmenliği okumak isteyen adaylar bu çok büyük bir avantajdır.

Beden Eğitimi Öğretmeni olmak için yapılması gerekenler kısaca özetlenirse :

  • YGS'den barajı geçmeniz gerekir.
  • Üniversitenin Spor sınavı ve mülakatını başarıyla tamamlamanız gerekir.
  • 4 Yıllık BESYO bölümünü bitirmeniz gerekir.
  • Sonra KPSS den yeterli puanı almanız ve atanmanız gerekir
  • Kamunun yapmış olduğu mülakattan da geçtikten sonra Beden eğitimi öğretmeni olabilirsiniz.
Beden Eğitimi Öğretmenliği hakkında sormak istediğiniz bütün konuları yorum yaparak sorabilirsiniz en kısa sürede yardımcı olacağız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement